Dental Teknoloji

Diş Hekimliğinde Güncel Dental Teknoloji ve Altyapı İmkanları

Dünyanın dijital çağının başladığı ve hızlı bir şekilde yol aldığı 21.yüzyıl, tüm sektörleri dijitalleştiği gibi; dental sektöründe de dijitalleşme konusunda emin adımlar atılmış oldu. Dijital çağ ile birlikte insanlar konforuna, zaman kavramına ve sterilizasyona çok daha fazla önem vermeye başladı.

Dental Volumetrik Tomografi;

Çene kemiğinin üç boyutlu olarak görüntülenmesini sağlayan bu teknoloji, hastada mevcut problemlerin detaylı analizinin yapılabilmesi ve uygulanacak cerrahi ve protetik tedavilerin detaylı şekilde planlanması bakımından diş hekimliğinde avantaj sağlamaktadır.

İntra Oral Scanner (Ağız İçi Tarayıcı);

Hastaların ağız ve diş yapılarının taranması sonucu elde edilen dijital kayıtlar, dental tomografi ve gülüş tasarım programlarının eş zamanlı kullanımı ile protetik tedavilerde final restorasyonların tasarımı ve bitiminin benzer şekilde olabilmesi bakımından diş hekimlerine avantaj sağlamaktadır.

Aynı zamanda geleneksel ölçü yöntemlerine gereksinimi ortadan kaldırması sebebiyle işlem konforuna ve tedavinin bitiş süresine olumlu katkı sağladığından günümüzde diş hekimliğinde tercih edilirliği hızla artmakta olan bir cihazdır.

Dijital Anestezi Cihazı;

Özellikle iğne fobisi olan çocuk ve yetişkin hastalarda kullanımı olan bu cihaz standart enjeksiyonlara ile karşılaştırıldığında dokuda oluşturduğu düşük basınç farkı ve cihaza özel uçların standart enjektörlerden %75’e kadar daha ince olması sebebiyle hastalarda daha rahat anestezi uygulaması yapılmasına olanak tanımaktadır.

Özellikle çocuk hastalarda enjektör görünümünden farklı olması sebebiyle anestezi aşamasının çocuk tarafından kabul edilme şansını arttırmaktadır.

Fosfor Plak Tarayıcı;

Dental görüntüleme yöntemlerinden birisi olan fosfor plak tarayıcısı, düşük radyasyon değeri ile tek veya birkaç dişin yüksek çözünürlüklü dental radyolojik görüntülerinin elde edilmesine yaramaktadır.

 

Diyot Lazer;

Yumuşak dokuyla ilgili minör cerrahi işlemler (frenektomi, kron boyu uzatma amacıyla yapılan gingivektomi, gingivoplasti vb.),  protez ölçü aşaması öncesi yumuşak doku hazırlığı, bleaching(diş beyazlatma), kanal tedavisinde kanal içi sterilizasyon gibi değişik kullanım alanları olan “Diyot Lazer” diş hekimliğinde kullanılan lazer tiplerinden birisidir